CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Wednesday, July 29, 2009

UriNe?!

mggu lps, sblm cuti mid sem, kitaorg DIPAKSA membuat experimen yg mgunakan urine..aku ni da mula cuak r..
aku mmg x sanggup gler2 nk dermakan urine aku..
pas2 ader kwn aku sha(bkn nm sbnr) sggp dermakan urine dia..
aku pun bbhagia lar coz slamat urine aku..
haha..
pah2 ttba, kwn aku x mmpu nk hasilkn urine yg mcukupi..tpaksa cari backup..
siot..
aku da bpeluh da..
cuak r wei..
tkt aku yg kena derma..
tp nsb baek bie(bkn nm sbnr jgk) sggp dermakan..
b4 bie dermkn urine, botol sample urina 2 msti r kena cuci dl coz sblm 2 urine sha ader kt dlm botol 2..
then si sha ni pn guna r tisu buat lap titisan air kt skeliling botol sample 2..
(utk pengetahuan,air 2 air paip k.bkn urine)
si sha ni tlupa nk buang tisu 2..
tgh rehat2 tggu si bie menderma urine kt luar toilet ni, si sha rs panas(bpeluh)
sha pun lap lar dahi dia ngn tisu tuh..
kitorg aku ngn N (bkn nm sbnr jgk) ttba tperanjat r bl si sha ttba je mjerit..
upe2nye sha da tguna tisu yg buat lap botol smple td utk lap peluh kt dahi dia..
eeeuuuu..
gempak dowh toilet 2 dgr ktorg gelak..
huhu..
urine2~..

Sunday, June 21, 2009

:: setelah sekian lamanyer ::

stlh skian lamanyer aku dok btapa kt umah aku yg betempat di atas bumi, bwh langit tue, akhirnya aku blah gak dr c2 utk trskn pjuangan hdp..bla3..
ms mula2 tau aku dpt offer kt tmpt uitm d ati ku tue, aku agak tlonjak2 kgirangan coz aku mmg x mnx offer smbung study kt tmpt laen..
then, ms hari pndftrn..aku pkai chnatek2 pg tue, dgn hrpn kot2 dpt jumpa balak2 cun..tp malangnyer, x dop pn yg cun..seniors pn x dop..sume cuti sem break..
ms famly aku nk blk then mama aku pn kalut2 ah nk kemas2 brg2 aku & she wants everything was perfect b4 she leaved me ALONE der..pas2, ttba aku jd EMO slps d usik oleh abg aku yg x bperikemanusiaan tue..tup tup, aku nanges..siot..wat malu ja!da besor2 pn still nanges..haihhh...

tp, ok gop ar coz aku da ader geng kt cna..life here is not dat bad!!since i have many new frens & a GENG here..doDy daa..bangau..aten ten ten..shan..nick..btah..everythings going very very well (i hope so!)

tp uitm nie amat bbukit bukau r!lenguh do0 nk g kelas..tiap2 ari aku exercise!!ssh pyh aku brusaha nk kmpul lemak2 nie slma 5 bln then skank.......everything has gone!shit!

mybe ader hikmah nape parens aku x bg aku g oversea..huhu..kt cni pun da byk dooh cabaran..ralit sokmo...study pn makin ssh..penat!!aihhh(sigh)

tp yg mnariknyer, aku dkt ngn dia kat cni...although juz 4 a few months..huhu..(sdey....)
anyway, aku skank nie tgh mnunggu ketibaan pok jak utk mdftr ngn rasminyer kt cni..hek3...
aku kangan gler dooooh nk jupe org tue..huhu~...

Thursday, May 21, 2009

:: sedey..sedey..sedey!!! ::

x moh g!!
aku ase sedey gler3 nk g..
syg umah, syg katil..syg bilik..
cian nk tgl ma abah..
cian adik kena tdo srg2..
sedey..
x moh g..
dok dumoh blh tdo puas2..
huhu~..
inilah kesan dok btapa lama sgt kt umah..
huhu~

Tuesday, May 12, 2009

:: aku mmalukan diri aku sndri! ::

haip!!!!
owoh..aku x tau lar bakpo aku gong sgt3 ari ni...
gong pelik...
ari ni sj aku da mmalukan diri aku sndri sbyk 2X!!!!
adusss....

1.aku nk mkn udang..udang 2 dlm kuew tiau lakna...ttba..........tup!!!terpecik cket kuah lakna 2 kt aku..bangang tolll....da r kaler kuah ye kaler kunen...!!!!!malu!!!!kotor baju!!mujur x dop org tgk..tp mslhnyer aku dk mkn ngn faris ms 2..malu...mjur dpn faris..x kesah r..wawawawaw..klu ms dating kena g2, maluuuu!!!!

2.ish, xigt doh gapo..hoh..igt doh..al-kesahnyer aku nk beli sluar jeans..aku pom x tau bakpo bengang sangat aku ari nie..aku dok pusing2 kt bahagian baju so0o0o many times..
pah2 amik tru 1 sluar..x kena..kuar, amik hk laen..masuk fitting room balik..many times gok ah aku dk kuar masuk..kuar masuk..ape slhnyer klu amik byk2 helai, masuk skali jer!cesss...salesgurl2 2 pkat dok tgk kt ku..las2 aku beli sluar hk mula2 aku try..hehe..

p/s : sudah lama benar aku x update blog aku..hehe..

Tuesday, May 5, 2009

:: t.a.G.G.e.D.! ::

da byk kali da aku jupe tag nie..mula2 kt blog tyah..pah2 aima...pahtu dauh..tp malas r nk wat..tp leni aku tgh dok kt cc(wonder naper aku g cc sdgkn aku blh on9 kt umah jer) & boring x tau nk buat aper so......aku jwb jer lar tag nie...

1.Four names that friends call you:

~dilah
~dila
~mok loh..??
~mek lah

2. Four most important dates in your life:
~26 nov (bufday aku)
~26 julai (my mom)
~6 sept (my dad)
~20 april
~18 sept (husna)
~16 jun (fariest)

3. Four things you've done in last 30 minutes:
~naek moto ala2 minah rempit (tp bkn aku r bwk..aku mnumpang jew..huhu~)
~on9 ym (tp x dop pun org on9 ms nih!)
~col abah (kabor zura nk g atar dumoh)
~cakap ngn zura (aku x dgr diorg pgl aku since aku pkai headphone)

4. Four ways to be happy:
~dgr lgu
~maen sms(cara lapuk)
~hang out
~erm...ape lg ek??? dgr jokes kowtttttttt...

5. Four people you miss from the past:
~ma famly
~ma fwenz
~dia
~kamu

6. Four gifts you would like to receive:
~my own laptop!!
~kete sndri??
~suami (hoho~)
~anak (ngee~)


7. Four of your favourite hobbies:
~tdo0o
~tdo0oo
~tdo0o0o0
~reading

8. Four places or country you want to go for vocation:
~indon (bali maa)
~new zeland (eh gano eh nk ejo???)
~beijing
~urmm....

9. Four favourite drinks:
~fresh orange!
~sky juice
~.......
~.......

10. Four things always found in your bag/handbag:
~purse
~anak ular
~anak cicak
~anak lipas


11. Four favourite colours:
~pik
~biru
~putih
~hitam

12. Top four hangouts:
~kbmol sentiasa dihati
~mydin mol
~giant
~bilik rehat (hua3)

13. Top four you love so much:
~ma abah
~adik beradik
~dia
~kawang2 ku~~ ngee~

14. Top four things special to you:
~handpon ku
~tibi ku
~katil ku
~komputer abg ku~~

15. Top four you will tag:
~x
~dop
~sapo
~sapo

16. Four top reasons why you answered this survey:
~boring
~x tau
~nk
~wat
~gapo..

eh2, lbh dosh lar.............

Saturday, May 2, 2009

:: akHirnyA ::

Alhamdulillah..
akhirnya aku dpt gak kluar dr kepompong yg amat la sgt bosan ini..
da almost 5months aku dk jd penganggur yg thormat kt umah nie..
aiihh..(sigh)

akhir, smlm..............
detik2 12 tgh ari ,1 Mei, aku pn dgn smngtnyer nk cek rzt upu..
try bkak,x ley..try lg..x ley..try lagi....x ley jgk!!! damn!!

aku x smngt mn pun tp parens aku yg teramat lar excited bebenor nk tau..
last2 dpt r bkak..
cek2..ting tong......!!
TAHNIAH..ANDA TELAH BERJAYA DITAWARKAN COS ASASI SAINS DI UiTM...(g2 r lbh kurang ayat ye)..
alhamdulillah..
dpt gok akhirnya..
aku debor ngat tkot x ley..

well, dulu2 aku pernah simpan angan2 nk apply utk futher studies kt overseas..
kunun2nyer nk mnx kt australia coz cos farmasi ader twrkn kt cna..
tup..tup..
parens aku x wi gi overseas..
aiiihh..cedeh2..
tp x per lar..ader lar tue hikmahnyer..
study over river pun cukup lah..
huhu~

p/s : aku brasa amat lar tidak sbr utk gi smbung blajo..hehe..da bohsan sgt3 da dk tperap kt umah ni..da ciap tumbuh lumut da aku nie!
(cenyum2..~x sbr~)

*baby tlg cenyum bg pihak aku..huhu

Monday, April 27, 2009

:: uPdatE!uPdatE!UpdaTe! ::

waaaaahhhh....setelah skian lama nyer aku x update blog aku ni, kini aku kembali dgn wajah blog yg baru..
huhu~..
pada suatu mlm ari tue, aku on lar ym..
tup2 nmpk encik muhyi (yg dikatakan bdk jiwang) sdg on9..
maka aku pn buZz lar beliau..
kmudian beliau bkata "lama x on9..blog pun x update..mn mu g?"..
mbuahahahaha..
ader gok org sedor aku x update blog..huhu~..
pahtu, aku p bkata lar kpd encik muhyi "sj r..aku mls..x dop menda etep nk tls..nape?rndu aku ek?"
hahahahaha..
tp encik muhyi ttp x moh ngaku bhawa beliau sbnrnya kangan sm aku!hahahahahaha..

pahtu, skank nie aku tgh baca breaking dawn..hoho~~
gler smngt aku bc..
ader dlm suku ag nk abis..
smlm, aku pnyr lar kekenyangan (slps mranggos di pizza dgn lahapnyer), aku tdo lar awl..
dlm kol 12.05 aku da ttdo..(awl r tue bg kami penganggur tetap)..
pahtu aku mimpi!
aku mimpi aku jd bella cullen a.k.a dillah cullen!
kah3..
gler ssh + serabut jd vampire..
asyik distrated jer...
dlm mimpi tue, aku x ley dok dkt ngn emmet, jasper, alice..(urm rose,carlisle,esme x dop plak!)
edward dok cube tenangkan ati aku..
hua3...

tup2..
aku tsedar..
upe2nyer aku mimpi..
ms tue kul 4.51am..
kui3...






*gler ensem edward cullen..eh2, spatutnye aku yg dk kt tmpt bella tue!kui3..