CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Monday, March 30, 2009

:: 3 anak tuuutt di halaman rumah ku ::

ptg td, lbh kurang dlm kul 6 lbh r, ader 3 anak tuuutt dk kt halaman umah aku..
tcongok je 3 bradik tuuutt tue..

mmg concentrate gler r diorg..
then, aku try r ushar slow2 nk tgk anak menda 3 tuuutt tue..
jengggg...jenggggg....jengggg...!!!


upe2nya, aku 3brdk (aku..adik...abg aku) dk tcongok mkn buah klapa..
semangat pelik jew kitorg mkn..
buah klapa yg segar2 baru dpetik oleh abah aku dari blkg umah ktorg..
*utk pngetahuan korang, kt umah aku nie ader byk pkok..pkok mangga,manggis,klapa,pisang..nsb baek x
jd kebun je umah aku nie....huhu..


mlihatkan keadaan ktorg tue, maka En.mOhd yaSim a.k.a abah aku pun bkata...

"ish3, mcm anak2 tuuutt je aku tgk 3brdk nie"
huhu...


pas2, ttba aku pnyr abg aku kuar idea sal pasar mlm...
ye nk g pasar mlm..
aku ngn penuh xcited & tlonjak2 pnuh kgembiraan (mcm knak2 ribena) nk ikut abg aku..

tp, adik pun nk ikot jgk! ktorg nk g ngn moto jew..
x kan nk dk dlm raga lak adik tue...

then,ttba je adik mngalah & ye xnak g...huhu..

*kcian adik...tp aku x gaduh pun..ye je ttba kata mls nk g...ye suh aku je g..so, aku mmg x bslh LgsG!!myBe c adik tgk aku aMaT Lar gumbiRa nk g psr mLm..then ye mngalah..huhu..


nie Lar 1st time aku jejakkn kaki ke pasar mLm stelah kira2....
x tau r bape thn daa.....
tp amat lma da r aku x g psr mLm..

biLa smpi kt tmpt psr mLm tue, aku ase pelik cOz ye da tkr tmpt daa..

abg aku kata, da 5thn ye tkr tmpt psr mLm tue..

mknanyer, da LbH 5thn Lar aku x g psr mLm kt Qlate nie..
hoho..
wlupn x bes jLn ngn abg aku
(ye jln cpt sgt..aku da jd cam robot ms jln ngn ye td!) tp aku ase okey Lar coZ dpT g psr mLm stelah bkurun lamanyer aku x g tmpt tue..huhu..


then, ttba jew tringat Last time aku g psr mLm iaitu ms form5..
kt jLn pasir panJang a.k.a depan sek aku..
ms tue ktorg ader pertandingan kawad kaki so, x dpt blk kg..
lps praktis kwd, one of ma juniors g mnx ngn warden nk g psr mLm..

mybe coz warden kcian kt kitorg then ye bg r tp on condition kena blk sblm pkul 7..


asik sgt bshOpping, kitorg x sedar da lwt..

smpi kt pagar sek kul 7.30...
then, kitorg kena hambat ngn pok gak sebab dye ingat awekz2 cun mn lar ttba jer nk msk kwsn sek.. huhu....
kitorg pun blari ngn spenuh tenaga tuk cpt2 lpskan diri dpd cengkaman pok gak tsebut..

dsebabkn kami smua adalah sprinter, maka kami bjya melarikan diri dpd pok gak yg kacak tsebut dgn jayanyer..
huhu...
itu lar kisah budaq2 sek..huhu...


*smua crita yg aku critakan kt atas tue adalah tiada yg benar mlainkan yg benar blake kcuali stat dpd kitorg kena hambat ngn pok gak & sterusnyer..hehe..bmula dpd c2, sumenyer adalah tiada yg benar mlainkan bohong blake..
ngeh3....

thanx
sebab sudi mghabiskan masa utk mmbaca post aku kali ini..
hehe...


pEaCe nO wAr!!

saLam...

2 comments:

solehah_hafizatul said...

erkk,,
yela...
ak ni bile la leh jd budop2??
hik3...
jeles nih...
haha...

:: ??? :: said...

hahaha..
x dok hrpn dh mu nk jd budaq2...
jd mak budaq blh r..
ngeh3...